Ana içeriğe atla

TÜBA’dan YTÜ Akademisyenlerimize Yeni Görev

Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Halit Keskin TÜBA Akademi Konseyi’ne seçilirken, Prof. Dr. Sezgin Bakırdere ise TÜBA Asli Üyeliği’ne kabul edildi.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit Keskin, teknoloji ve inovasyon yönetimi, örgüt teorisi, yönetim ve organizasyon, ürün geliştirme takımları, üniversite-sanayi iş birliği konularında araştırmalar yürütmektedir. Akademik çalışmalarının yanı sıra bugüne kadar birçok projede görev almıştır. 2016 yılında Uluslararası prestiji oldukça yüksek olan Journal of Product Innovation Management dergisi tarafından bu dergide 1984-2013 arasında yayımlanan 1008 makale içinden yaptığı çalışmalar nedeniyle “yenilik yönetimi ve örgütsel öğrenme” alanının ana akım araştırmacısı seçilmiştir. Prof. Dr. Keskin’in bilimsel çalışmalarına birçok uluslararası ödül verilmiştir. Bunlar arasında; en iyi makale ödülü, en iyi yazar ödülü, en fazla tavsiye edilen makale ödülü, mansiyon ödülü ve en fazla kaynak gösterilen makale ödülü bulunmaktadır. Prof. Dr. Halit Keskin, Teknoloji ve İnovasyon yönetimi alanının önemli dergilerinden Technological Forecasting And Social Change’de 2019 yılında yayınlanan bir çalışmada yenilik yönetimi alanının öncü araştırmacıları arasında gösterilmiştir. 2012 yılında TÜBA üyesi seçilen Prof. Dr. Halit Keskin, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli üyesi ve TÜBA Akademi Konseyi üyesidir. 

YTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin Bakırdere, analitik kimya, spektroskopi, metal spesiyasyonu, atık su arıtımı, gıda analizi ve kromatografi alanlarında araştırmalar yürütmektedir. 2015 yılında TÜBA Asosye üyeliğine seçilen Prof. Dr. Sezgin Bakırdere, aynı zamanda Türkiye Kimya Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. Prof. Dr. Bakirdere, İngiliz Kraliyet Bilimler Akademisi Kimya Topluluğu’na (The Royal Society of Chemistry, RSC) danışman üye olarak seçilmiştir.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi olarak, öğretim üyelerimizi yeni görevlerinden dolayı tebrik eder, TÜBA çatısı altında gerçekleştirecekleri çalışmalarda başarılar dileriz.

 

Türkiye Bilimler Akademisi Hakkında

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), bilimsel araştırmaları teşvik etmek, bilim insanlarının ve araştırmacıların toplumsal statülerini artırmak, gençleri bilimsel çalışmalara yönlendirmek ve bilimsel standartların geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla 1993 yılında kurulmuştur. Tüzel kişiliğe ve bilimsel, idari, mali özerkliğe sahip bir bilim kuruluşu olan TÜBA, ulusal ve uluslararası düzeyde bilim politikalarına yön vermek amacıyla faaliyet göstermekte olup Uluslararası Bilim Konseyi’nin bir üyesidir.