300
+
Araştırma
Laboratuvarı
Güçlü Üniversite-Sanayi İş Birliği Modelimizle Ülke Ekonomisine Doğrudan Katkı Sunuyoruz.
YTÜ, inovasyon ve Ar-Ge’ye verdiği önemle, çağın ihtiyaçlarına yönelik hayata geçirdiği projelerin çerçevelediği, hayatın bir parçası olarak gördüğü eğitim anlayışı ile yoluna devam ediyor. Bu yaklaşım sayesinde topluma duyarlı, ülke gelişimine katkıda bulunan, iş birliklerine açık, çağdaş bilgiyi teknolojik yöntemler üreterek geliştiren, hayat boyu öğrenmekten sıkılmayan, hayata atıldığında karşısına çıkan engellerde vazgeçmeyen, her durumda ayakta kalan nesiller yetiştiriyor. Analitik düşünceyi eğitim anlayışının merkezine alan YTÜ, sadece derse girerek hayata hazır olunmayacağının bilinciyle hareket ederken, özgün ve zamanın ruhunu yakalayan bir eğitim yaklaşımı hedefliyor. Bu hedefe ulaşabilmek için sahip olduğu 20 tematik araştırma grubu, 30 araştırma ve uygulama merkezi, uluslararası standartlarda donatılmış 300'den fazla araştırma laboratuvarı ile gerçek yaşam problemlerine çözüm üretme fırsatları yaratıyor.
+
Araştırma
Laboratuvarı
Tematik Araştırma
Grupları
Araştırma ve Uygulama
Merkezleri
Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin okula başladıkları andan itibaren sadece eğitim görmeleri için değil, eğitim hayatları boyunca fikirlerini hayata geçirmek için yeni projeler, etkinlikler, uygulamalar ortaya koymaya devam ediyor. Bu projelerden biri de KOOP Eğitimi Modeli...
KOOP, öğrencilerin mezun olmadan bir işletmede çalışmalarını sağlayan ve gönüllülüğe dayalı bir sistem. Okulda öğrendiği bilgiyi iş yerinde birebir uygulama şansı yakalayan YTÜ öğrencileri, bu modelle okul sonrası hayata da bir adım önde başlamış oluyorlar. Hem çalışmak istedikleri sektörün önde gelen iş verenleri ile tanışıyorlar hem de daha öğrenciyken çalışarak tecrübe kazanıyorlar. KOOP Eğitimi ile YTÜ, dersler dışında da öğrencilerini hayata hazırlamanın gerekliliğinin bilinciyle çok önemli ve üniversite eğitiminde çığır açacak olan bir uygulamayı hayata geçiriyor...
YTÜ, bugüne kadar birbirinden önemli üniversite-sanayi iş birliklerine de imza attı. Üniversite-sanayi iş birliklerinin temel amacı, YTÜ’deki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılmasını sağlamak. Böylece sanayiye aktarılan bilgi ekonomik bir değere dönüşüyor, bölgedeki firmalar Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına yönlendirilerek, YTÜ'nün akademisyenleri ile sanayi dünyası arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir iş birliği sağlanmış oluyor. Bu iş birlikleriyle, akademiye ve sanayiye proje danışmanlığı hizmetleri sunuluyor, sanayi kuruluşlarının Ar-Ge temelli çalışmalarını ulusal ve uluslararası hibe ve destek programlarından yararlanacak şekilde projeler geliştiriliyor, akademisyenlerin bilimsel çalışmaları ihtiyaç duyulan sektörlerin hizmetine sunuluyor, uygulanıyor ve ticarileştiriliyor. Ayrıca sanayiden gelen ihtiyaç talepleri, YTÜ’de konunun uzmanlığına sahip doğru akademisyene yönlendiriliyor ve danışmanlık hizmeti alınması sağlanıyor, iş birliği aşamasındaki projelerde sözleşme yönetimi, hukuki danışmanlık, mali konuların takibi gibi konularda hizmet veriliyor.
Ar-Ge, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin olmazsa olmazı... Bu konuda her zaman daha da ileriye gidebilmek, geleceği günümüze taşımak için Ar-Ge konusunda birçok çalışma hayata geçiriliyor. Bu konunun uzmanı da tabii ki YTÜ Yıldız Teknopark. 21. yüzyıl girişimci üniversite vizyonu modeli doğrultusunda 2003 yılında hayata geçirilen YTÜ Yıldız Teknopark, elektronik, finans, malzeme, medya ve telekomünikasyon, sağlık, savunma sanayi, ulaştırma ve lojistik, üretim, yazılım teknolojileri ile kimya, gıda sanayileri gibi geniş bir yelpazede çok sayıda sektörden 500’e yakın Ar-Ge firmasına ev sahipliği yapıyor. YTÜ'de ister lisans, ister lisansüstü veya doktora öğrencisi olun, bir fikriniz varsa ve girişimci bir ruha sahipseniz YTÜ Yıldız Teknopark size tüm imkânlarını açacaktır.
Ar-Ge, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin olmazsa olmazı… Bu konuda her zaman daha da ileriye gidebilmek, geleceği günümüze taşımak için Ar-Ge konusunda birçok çalışma hayata geçiriliyor. Bu konunun uzmanı da tabii ki YTÜ Yıldız Teknopark. 21. yüzyıl girişimci üniversite vizyonu modeli doğrultusunda 2003 yılında hayata geçirilen YTÜ Yıldız Teknopark,elektronik, finans, malzeme, medya ve telekomünikasyon, sağlık, savunma sanayi, ulaştırma ve lojistik, üretim, yazılım teknolojileri ile kimya, gıda sanayileri gibi geniş bir yelpazede çok sayıda sektörden 500’e yakın Ar-Ge firmasına ev sahipliği yapıyor. YTÜ’de ister lisans, ister lisansüstü veya doktora öğrencisi olun, bir fikriniz varsa ve girişimci bir ruha sahipseniz YTÜ Yıldız Teknopark size tüm imkânlarını açacaktır.
YTÜ’nün en değerli yol arkadaşlarından olan akademisyenlerin katkılarından söz etmemek olmaz. Her biri alanında en deneyimlileri arasında bulunan akademisyen kadrosu, endüstri temelli projeler, stajlar ve uluslararası iş birliği fırsatları sunuyor. YTÜ akademisyenleri, rafine bilgilerle donatılmış derslerde, motamot dersin yanı sıra eğlenceli bir amfi hayatı yaşanmasını da sağlıyor. YTÜ akademisyenleri, öğrencilerine endüstri temelli projeler, stajlar ve uluslararası iş birliği fırsatları sunarak doğrudan paydaşlar ile buluşmalarını sağlıyor.