Ana içeriğe atla

KOOP Modeli

KOOP Eğitimi Modeli Sayesinde Öğrencilerimizi Üniversitedeyken İş Dünyası ile Tanıştırıyoruz

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi olarak sadece lisans eğitimi almaz, rekabete ve kariyer basamaklarını tırmanmaya hazır hale gelirsiniz. Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla kurduğumuz güçlü bağlar sayesinde, daha öğrenciyken iş deneyimi edinebileceğiniz KOOP Eğitimi Modelini hayata geçiriyoruz.

http://koop.yildiz.edu.tr/

KOOP Eğitimi Modeli, öğrencilerle iş dünyası arasında köprü kurarak öğrencilerin daha mezun olmadan iş tecrübesi edinmesini kolaylaştırıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi, bünyesinde hayata geçirdiği projeler, etkinlikler ve uygulamalarla eskiden olduğu gibi yine öncü olmaya devam ediyor. Öğrencilik yıllarında sadece kuramsal bilginin değil aynı zamanda pratik bilgisinin de öğrenilmesi gerektiğine inanan Yıldız Teknik Üniversitesi, bu kapsamda yenilikçi KOOP Eğitimi Modelini hayata geçiriyor.

KOOP Eğitimi Dünyanın En Büyük Üniversite-Sanayi İş Birliği Programı

KOOP Eğitimi Modeli, iş dünyası ve üniversite arasında bir köprü görevi üstlenerek öğrencilerin bir tam yarıyıl boyunca işletmelerde iş deneyimi kazanmasını hedefler. Öğrenciler Yıldız Teknik Üniversitesi'nde kazandıkları akademik bilgileri, KOOP Eğitimi Modeli sayesinde iş dünyasında pratik bilgilerle birleştirme olanağı yakalamış olurlar. Bu sayede öğrenciler KOOP Eğitimi süresince kendi yeteneklerini gösterme fırsatı yakalayıp işletmelerin işe alım sürecinde öncelikli aday konuma yükselirler, çünkü bir tam yarıyıl boyunca öğrenciyi tanıyan işletme işe alım sürecinde tanıdığı adayı istihdam etmek ister. Tüm dünyada geçerli olan bu eğilim sayesinde gerek Amerika’da gerekse Avrupa’daki birçok ülkede KOOP Eğitimi Modeli sayesinde lisans öğrencileri daha mezun olmadan iş bulma imkânı yakalar. Hatta öğrenciler KOOP Eğitimi aldıkları işletmeyi yakından tanıyarak kendi iş ağlarını da genişletme şansı yakalarlar. Globalleşen dünyamızda iş ağının değeri her geçen gün artmakta ve önem kazanmaktadır.

Stajın İnovatif Hali

KOOP Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • KOOP Eğitimi Modeli öncelikle gönüllülük esasına dayanan bir modeldir.
  • KOOP Eğitimi Modeli kendisine güvenen, alanında donanımlı ve bilgili öğrencileri iş hayatına erkenden hazırlamayı amaç edinir.
  • KOOP Eğitimi Modeli amacı öğrencileri daha üniversite hayatında iş dünyasıyla buluşturmaktır.
  • KOOP Eğitimi Modeli akademik bilginin pratik bilgiyle harmanlandığında kalıcılığını koruyacağı düşüncesi üzerine kurulu bir modeldir.
  • KOOP Eğitimi Modeli, bankacılık, gıda, tekstil, güvenlik, inşaat, eğitim, eğlence, kültür-sanat, sağlık, ilaç, kozmetik, üretim, maden ve metal sanayi, endüstriyel üretim, teknoloji, bilişim-yazılım, e-ticaret, elektronik, havacılık, reklamcılık ve daha birçok sektörde uygulanmaktadır.
  • KOOP Eğitimi Modeli’ne dahil olan öğrenciler mezun olur olmaz KOOP Eğitimi aldığı işletmede çalışma şansı yakalarlar.
KOOP Eğitimi Modeli ile akademik ve pratik bilgiler birleşiyor

YTÜ KOOP Eğitimi Modeli’nde Neler Var?

KOOP Eğitimi Modeli, YTÜ öğrencilerinin kuramsal bilgilerini uygulamayla pekiştirmelerini, kazandıkları deneyimle fark yaratarak iş imkânlarını daha da yükseltmelerini hedefliyor. Geleneksel stajın yeniden tanımlanmış, inovatif hali olan KOOP Eğitimi Modeli, üniversitede verilen kuramsal bilginin alandaki pratik bilgiyle harmanlanmasına odaklanıyor. Bu sistemde YTÜ, KOOP Eğitimi’ne dahil olmak isteyen öğrencileri iş birliğinde bulunduğu uygun sektördeki işletme ile tanıştırıyor. İşletme is aradığı nitelikteki öğrenciyi KOOP Eğitimi süresince iş hayatına hazırlamaya başlıyor.

KOOP Eğitimi Modeli’nin Stajdan Farkı Nedir?

Birçok bölümde staj zorunludur, ancak KOOP Eğitimi Modeli gönüllülük esasına dayanır. Her öğrenci KOOP Eğitimi’ne dahil olmak zorunda değildir, kriterleri karşılayan öğrenciler KOOP Eğitimi Modeli’ne başvurabilir. Öğrenciler kuramsal bilgiyi iş yerinde birebir uygulama şansı yakalar. KOOP Eğitimi’ni başarıyla tamamlayanlar ise mezun olduklarında iş bulma şansını yükseltmiş olurlar. Dahası KOOP Eğitimi’ne dahil olan öğrencilerin, mezun olur olmaz aynı işletmede istihdam edilme şansı çok yüksektir çünkü işveren artık öğrenciyi tanıma sürecini aşmıştır.

Neden KOOP?

İşverenler için: KOOP Eğitim modeli ile işverenler, insan kaynağı gereksinimleri için geniş ve daha nitelikli bir aday çalışan listesine sahip olur. KOOP yapmak isteyen başarılı öğrencileri bünyesine katan işverenler, iş gücüne de doğrudan katkı sağlarlar.

Öğrenciler için: KOOP yapmayı tercih eden öğrenciler iş sahasında deneyim kazanırken, kuramsal bilgiyi uygulamayla pekiştirir ve farklılık yaratarak iş bulma imkânlarını da yükseltirler.

Üniversiteler için: KOOP sayesinde üniversiteler, işveren ve öğrenci arasında bir köprü görevi görür. Ayrıca kurulan bu köprü sayesinde öğrencisine deneyim kazandırmanın yanı sıra işverene istihdam olanağı sunar, kuram-uygulama iş birliğini sağlamış olurlar.

KOOP Eğitimi modeli, öğrencilerin iş dünyasına bir adım önde giriş yapmalarına yardımcı oluyor.

KOOP Sayesinde Hangi Sektörlerle Tanışılır?

  • Bankacılık-Sigorta
  • Gıda
  • Hızlı Tüketim Malları, Dayanıklı Tüketim Ürünleri
  • Dil, Çeviri Hizmetleri ve Teknolojileri
  • Tekstil
  • Eğitim, Eğlence, Kültür-Sanat
  • Teknoloji, Bilişim, Yazılım, E-Ticaret, Elektrik- Elektronik, Havacılık
  • Maden ve Metal Sanayi, Üretim, Endüstriyel Ürünler
  • Güvenlik, Lojistik, Hizmet
  • Sağlık, İlaç, Kimya, Kozmetik
  • Basın-Yayın, İletişim, Medya, Reklam ve Tanıtım, Danışmanlık
  • İnşaat, Gayrimenkul, Emlak