YTÜ KOOP Eğitimi Modeli’nde Neler Var?
KOOP Eğitimi Modeli, YTÜ öğrencilerinin kuramsal bilgilerini uygulamayla pekiştirmelerini, kazandıkları deneyimle fark yaratarak iş imkânlarını daha da yükseltmelerini hedefliyor. Geleneksel stajın yeniden tanımlanmış, inovatif hali olan KOOP Eğitimi Modeli, üniversitede verilen kuramsal bilginin alandaki pratik bilgiyle harmanlanmasına odaklanıyor. Bu sistemde YTÜ, KOOP Eğitimi’ne dahil olmak isteyen öğrencileri iş birliğinde bulunduğu uygun sektördeki işletme ile tanıştırıyor. İşletme is aradığı nitelikteki öğrenciyi KOOP Eğitimi süresince iş hayatına hazırlamaya başlıyor.
KOOP Eğitimi Modeli’nin Stajdan Farkı Nedir?
Birçok bölümde staj zorunludur, ancak KOOP Eğitimi Modeli gönüllülük esasına dayanır. Her öğrenci KOOP Eğitimi’ne dahil olmak zorunda değildir, kriterleri karşılayan öğrenciler KOOP Eğitimi Modeli’ne başvurabilir. Öğrenciler kuramsal bilgiyi iş yerinde birebir uygulama şansı yakalar. KOOP Eğitimi’ni başarıyla tamamlayanlar ise mezun olduklarında iş bulma şansını yükseltmiş olurlar. Dahası KOOP Eğitimi’ne dahil olan öğrencilerin, mezun olur olmaz aynı işletmede istihdam edilme şansı çok yüksektir çünkü işveren artık öğrenciyi tanıma sürecini aşmıştır.
Neden KOOP?
İşverenler için: KOOP Eğitim modeli ile işverenler, insan kaynağı gereksinimleri için geniş ve daha nitelikli bir aday çalışan listesine sahip olur. KOOP yapmak isteyen başarılı öğrencileri bünyesine katan işverenler, iş gücüne de doğrudan katkı sağlarlar.
Öğrenciler için: KOOP yapmayı tercih eden öğrenciler iş sahasında deneyim kazanırken, kuramsal bilgiyi uygulamayla pekiştirir ve farklılık yaratarak iş bulma imkânlarını da yükseltirler.
Üniversiteler için: KOOP sayesinde üniversiteler, işveren ve öğrenci arasında bir köprü görevi görür. Ayrıca kurulan bu köprü sayesinde öğrencisine deneyim kazandırmanın yanı sıra işverene istihdam olanağı sunar, kuram-uygulama iş birliğini sağlamış olurlar.