Ana içeriğe atla

Üniversite-Özel Sektör İş Birlikleri

İş Hayatına Hazır Öğrenciler Mezun Ediyoruz

Dünya üzerindeki her üniversite öğrencisinin öğrenimine başladığı ilk gün kendisine sorduğu sorunun "Gelecekte bu eğitim ne işime yarayacak?" veya “Bu okula devam etmem bana ne kazandıracak?" olduğu bilinciyle Yıldız Teknik Üniversitesi, bilim, iş dünyası ve girişimcilik alanlarında çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. YTÜ'de alınan eğitim bilim, iş dünyası veya girişimciliğe aktarılabiliyor. YTÜ bünyesinde görev alan her akademisyen ya da eğitim gören her öğrenci reel sektör ile tanışma ve fikirlerini modern teknoloji ile donatılmış tesislerde hayata geçirme imkânı buluyor.

  • YTÜ, 2020 yılında mevcut ağındaki firmalar ile yeni iş birlikleri geliştirmeye yönelik faaliyetler yürüttü ve bunun yanı sıra özellikle KOBİ statüsündeki firmaların Ar-Ge temelli ihtiyaçlarına yönelik çözümler oluşturdu.
  • İş geliştirme faaliyetleri kapsamında büyük sanayi kuruluşları, KOBİ’ler, Ar-Ge merkezleri, teknopark firmaları ve girişimciler/kuluçka firmaları ile temasa geçildi.
  • Büyük sanayi kuruluşu ve Ar-Ge merkezlerinden Aygaz, Arçelik, Vestel, BSH, Gübretaş, Koç Finans, Kalekimya, Doğuş Teknoloji, Roketsan, Kalyon Holding, Turkcell gibi firmalar ile iş birliklerine yönelik görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmeler sonucu Aygaz, Arçelik, BSH, Turkcell ve Kalekimya ile akademisyen eşleştirmesi sağlandı ve kontratlı Ar-Ge projeleri gerçekleştirildi.
  • Gübretaş’ın müşteri kuruluş, YTÜ’nün yürütücü kuruluş olarak yer aldığı “Bor Bileşiği İçeren Kontrollü Salım Sistemine Dayalı Yeni Nesil Gübre Geliştirilmesi” adlı projenin TÜBİTAK 1505 programına yönelik başvurusu gerçekleştirildi, değerlendirme süreci ise devam ediyor.
  • İstanbul Enerji A.Ş. ile yapılan anlaşmaya göre YTÜ öğrencilerinin staj, proje, lisansüstü öğrencilerinin yüksek lisans ve doktora tezleri, akademisyenlerin uzmanlık alanına göre Ar-Ge işlemleri konusunda anlaşma yapıldı.
  • Makine Mühendisliği Bölümü ve Karsan Otomotiv iş birliği kapsamında, Haziran 2021’de mezun olabilecek lisans veya lisansüstü öğrencilerinin Karsan Otomotiv- Elektrikli Araçlar ve Otonom Araçlar ile ilgili uzun dönem staj ve daha sonra işe alınmaları konusunda iş birliği yapıldı.
  • Bias Mühendislik ve Autodesk ile yapılan sertifikalı eğitimlerin, her dönem için öğrencilere ücretsiz yapılması için anlaşma yapıldı.

135

Sanayi Tarafından Fonlanan
Projeye Sayısı

37

Fon Programlarından Destek
Almaya Hak Kazanan Proje Sayısı

135 Farklı Proje Sanayi Tarafından Fonlandı

KOOP Eğitimi Modeli, zamanın ruhuna ve gerekliliklerine uygun olarak hareket eden, projeler üreten, tasarlayan YTÜ'nün, KOOP Eğitimi Modelini (Cooperative Education – Sanayiyle İş Birliğine Dayalı Eğitim) yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirdiği bir sistem.

İş birliğine dayalı KOOP Eğitimi Modeli, sınıf temelli eğitimi pratik iş deneyimi ile birleştirerek yapılandırılan bir model... Bu model sayesinde stajlar, hizmet öğrenimi ve doğru alanlara yerleştirilen öğrencilere farklı bakış açıları ve deneyimler kazandırırken, farklı işletmeleri ve insanları tanıma imkânı da sağlıyor. Üniversite hayatının belki de en önemli kazanımlarından biri olan bu yöntem sayesinde hem eğitim kurumunun hem de öğrencinin ilerlemesi sağlanmış oluyor.

YTÜ KOOP Eğitimi Modeli (Cooperative Education, CO-OP) ile öğrencilere iş başında öğrenme deneyimini sunuyor ve öğrencilerimiz 8. dönemlerinde sahada aktif olarak çalışmış oluyorlar.