Ana içeriğe atla

Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Elemanlarımızın Başarısı

Ayvalık Georgala (Yorgola) Han’ın rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalı Rölöve Restorasyon Programı yüksek lisans eğitimi kapsamında Doç. Dr. Ayten Erdem yürütücülüğünde, Arş. Gör. Y. Mim. Melis BİLGİÇ ve mimar Rümeysa COŞKUN tarafından 2018 yılında hazırlanmış ve Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmıştır.

Georgala (Yorgola) Han’ın Ayvalık Belediyesi Hizmet Binası olarak kullanımına yönelik restorasyon uygulaması Mimarlık Bölümü öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Can Şakir Binan, Dr. Öğr. Üyesi Uzay YERGÜN, Dr. Öğr. Üyesi Banu ÇELEBİOĞLU ve Arş. Gör. Y. Mim. Melis BİLGİÇ denetiminde gerçekleştirilmiştir.

Tarihi Kentler Birliği tarafından 21.si düzenlenen, "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nda, Georgala (Yorgola) Han'ın Ayvalık Hizmet Binası olarak kullanımına yönelik tamamlanmış olan restorasyon uygulaması, katılım sağlayan 67 proje arasında, “Uygulama” dalında birincilik ödülüne layık görülmüştür.

Değerli Akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

(Fotoğraf: Ayvalık Belediyesi Arşivi)