Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) Bilim Kafe etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Gazze’de Üniversite Olmak” başlıklı panel, Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Gazze’deki akademisyen ve öğrencilerin eğitim ve akademik yaşam deneyimlerinin ele alınacağı etkinlikte, yükseköğretimde yaşanan süreçler farklı perspektiflerden değerlendirilecek.
17 Eylül 2026 Perşembe günü saat 13.00’te YTÜ Davutpaşa Kampüsü Otağ-ı Hümayun’da gerçekleştirilecek etkinlikte Gazze’de akademisyen ve öğrenci olmanın deneyimleri, eğitim faaliyetlerinin sürdürülmesi ve Filistinli esirlerin eğitim mücadelesi ele alınacak.
Etkinliğin açılış konuşmasını YTÜ Eğitim-Öğretim Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vatan Karakaya gerçekleştirecek.
Program kapsamında Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Asaad Yousef Asaad, “Gazze’de Akademisyen Olmak” başlıklı konuşmasıyla Gazze’de akademik yaşamın mevcut durumunu ve akademisyenlerin deneyimlerini aktaracak.
YTÜ Endüstri Mühendisliği Öğrencisi ve Filistin Öğrencileri Genel Birliği Türkiye Temsilcisi Anas El Saleh, “Eğitimle Var Olmak” başlıklı konuşmasında öğrencilerin eğitim süreçlerine ilişkin deneyimlerini paylaşacak.
Filistinli Akademisyen Dr. Abdünnasır İsa ise “Karanlığa Rağmen Eğitime Tutunmak: Filistinli Esirlerin Eğitim Mücadelesi” başlıklı konuşmasıyla eğitim faaliyetlerinin sürdürülmesi ve Filistinli esirlerin eğitim mücadelesini ele alacak.
Etkinlik bilgileri
Tarih: 17 Eylül 2026, Perşembe
Saat: 13.00
Yer: YTÜ Davutpaşa Kampüsü, Otağ-ı Hümayun