Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üye ve Öğrencilerimizin Başarısı

Environmental Systems Research Institute (ESRI) tarafından her yıl ülkemizdeki öğrenciler için "Esri Young Scholars - Genç Bilginler Proje Yarışması" düzenlemektedir. Bu program kapsamında Esri, distribütörü olan tüm ülkelerden bir (1) öğrenciyi her yıl geleneksel olarak San Diego, California, ABD’de düzenlendiği Uluslararası Kullanıcı Konferansı ve Eğitim Konferansı'na (Esri User Conference and Educational User Conference) tüm masrafları karşılanmak üzere davet etmektedir.

Bu yıl söz konusu yarışmaya ülkemizden birçok üniversite ve bölüm katılmış olup, YTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri 3 ayrı proje ile ilk elemeyi geçerek Türkiye'de ilk 10'a girmiş bulunmaktadır. Öğrencilerimiz Rümeysa Ceylan, Zekiye Güneysu ve Semih Ertürk ile Danışmanları Doç. Dr. Ayşegül Özbakır'ı kutlar başarılarının devamını dileriz.