Ana içeriğe atla

YTÜ 112. Yıl Lisansüstü Mezuniyet Coşkusu

YTÜ, 112. yılında 5 Temmuz akşamı Lisansüstü mezuniyet töreninin coşkusunu yaşadı.

YTÜ Davutpaşa kampüsünde gerçekleştirilen coşkulu törende, lisansüstü eğitimlerin başarıyla tamamlayan mezunlar diplomalarına kavuşmanın haklı gururunu, mutluluklarını törene katılan aileleri, arkadaşları, sevdikleri ve hocalarıyla paylaştılar.

Tören, rektör ve akademisyenlerin, doktora mezunlarının diğer mezun ve konukları selamlama yürüyüşü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Rektör ve akademisyenlerin, mezunların konukları selamlama yürüyüşünün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin sunuculuğunu YTÜ Uluslarası İlişkiler ve İletişim Koordinatörü, Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Murat Turhan yaptı.

Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz, yaptığı konuşmada, 112. mezuniyet törenini gerçekleştirdiklerini belirterek lisansüstü mezunlarını tebrik etti. Yılmaz, öğrencilerden umutla ve başları dik şekilde bilgelik yolunda ilerlemelerini istedi ve bu çağda bilgiye ulaşmanın kolay olduğunu vurgulayan Yılmaz, fark yaratmanın önemine işaret etti.

Tevdi töreni Mühendislik, Temel Bilimler, Mimarlık ve Sosyal Bilimler olmak üzere 4 farklı kategoride verilecek olan Doktora Tez Ödüllerinin takdimi ile başladı. En fazla tez danışmanlığı yapıp, başarılı şekilde tamamlatan hocalarımızı yine 4 ayrı alanda sizlere takdim ile devam eden tören doktora, tezli ve tezsiz yüksek lisans mezunlarına sertifika takdiminin ardından kep atma töreni ile sona erdi.

Törenin videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=MDWSEAqWR-Q

Tören Resimlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://stdyildizedu-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/iletisimdepo2_yildiz_edu_tr/EhF6tvjZPLtDrEWkVKZUGGYBZXYtVvJAG-gQiollgYgrIg?e=DngdU1