III. Eğitimde Yapay Zekâ Zirvesi YTÜ’de gerçekleştirilecek | Yıldız Teknik Üniversitesi Ana içeriğe atla

III. Eğitimde Yapay Zekâ Zirvesi YTÜ’de gerçekleştirilecek

HABERLER

III. Eğitimde Yapay Zekâ Zirvesi YTÜ’de gerçekleştirilecek

02 Nisan 2026 Perşembe 16:03 YTÜ İletişim Koordinatörlüğü
III. Eğitimde Yapay Zekâ Zirvesi YTÜ’de gerçekleştirilecek

Eğitimde dijital dönüşüm, yapay zekâ uygulamaları ve geleceğin öğrenme modellerinin ele alınacağı III. Eğitimde Yapay Zekâ Zirvesi, 4 Nisan 2026’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek.

Zirveye Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, İstanbul Valisi Davut Gül, YTÜ Rektörümüz Prof. Dr. Eyüp Debik, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür başta olmak üzere kamu, akademi ve teknoloji dünyasından çok sayıda isim katılacak.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen III. Eğitimde Yapay Zekâ Zirvesi, 4 Nisan 2026 Cumartesi günü Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde 09.00 – 18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

YTÜ’nin ev sahipliğini yaptığı zirvede; eğitimde dijital dönüşüm, yapay zekâ uygulamaları ve geleceğin öğrenme modelleri kapsamlı şekilde ele alınacak. Eğitim dünyasının geleceğine yön verecek olan buluşma, her yıl ülkemizin köklü üniversiteleriyle gerçekleştirilen iş birlikleri kapsamında, yenilikçi yaklaşımlar ve ilham verici paylaşımlarla hayata geçirilecek.

Üst düzey katılım bekleniyor

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik’in ev sahipliği yapacağı zirveye, Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür başta olmak üzere kamu, akademi ve teknoloji dünyasından çok sayıda isim katılacak.

 Liderler paneliyle başlayacak

Program, 09.00’daki saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak, ardından protokol konuşmaları yapılacak. “Yapay Zekâ Çağında Eğitimin Geleceği: Küresel Vizyon, Yerel Etki” başlıklı liderler paneli 09.40’ta başlayacak. Panele, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji ve Yapay Zekâ Genel Müdürü Sadullah Uzun, Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, Yapay Zekâ Politikaları Derneği Kurucusu ve Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu ve Doğuş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şirin Karadeniz söz alacak. Bu oturumda yapay zekâ çağında eğitimin geleceği küresel ve yerel perspektiflerle değerlendirilecek.

Uluslararası akademisyenler deneyim paylaşacak

Zirvede uluslararası akademik katkılar da öne çıkıyor. University College London Öğrenme ve Yapay Zekâ Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutlu Çukurova ile University of Illinois Chicago Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Görüntü ve Sinyal İşleme Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Enis Çetin, yapay zekâ ve öğrenme teknolojilerine ilişkin güncel gelişmeleri aktaracak.

Eğitimde yapay zeka ve girişimcilik

Öğle arasının ardından saat 14.00’te devam edecek olan program kapsamında YTÜ eski Öğretim Üyesi olan ve ETZ ve TeacherX Kurucusu Dr. Işıl Boy Ergül, eğitimde yapay zekâ uygulamalarıüzerine sunum yapacak.

Etik ve yönetişim başlığı öne çıkacak

Öğleden sonra gerçekleştirilecek günün ikinci panelinin başlığı ise “Yapay Zekâ Çağında Etik Paneli | Algoritmalardan Sorumluluğa: Yapay Zekâda Etik, Güvenlik ve Yönetişim” olacak. Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilgin Metin, İstanbul Üniversitesi Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Önden, TÜBİTAK BİLGEM Yapay Zekâ Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Haklıdır ve Gazi Üniversitesi öğretim üyesi ve Millî Eğitim Bakanlığı Yapay Zekâ Uygulamaları Etik Üst Kurulu Üyesi Prof. Dr. Çelebi Uluyol panelde görüşlerini katılımcılarla paylaşacak.

Panelin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi BÖTE Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serhat Bahadır Kert ile Türkiye Yazılımcılar Federasyonu temsilcisi Doç. Dr. Leyla Türker Şener de programda yer alarak bilgi ve fikirlerini katılımcılara sunacak.

Atölyeler ve proje alanları kurulacak

Zirvenin son bölümünde katılımcılar uygulamalı yapay zekâ atölyelerine katılma imkânı bulacak. Etkinlik kapsamında eğitim teknolojileri alanındaki yenilikçi çözümler tanıtılacak, öğretmen ve öğrenci projeleri sergilenecek.

Eğitimde yapay zekâ için ortak zemin

III. Eğitimde Yapay Zekâ Zirvesi, öğretmenler, akademisyenler, kamu yöneticileri ve teknoloji geliştiricilerini aynı platformda buluşturarak Türkiye’nin eğitimde yapay zekâ dönüşümüne katkı sunmayı hedefliyor. Zirve, kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesi ve yenilikçi eğitim modellerinin yaygınlaştırılması açısından önemli bir rol üstleniyor. 

İlk zirve YTÜ’de düzenlenmişti

Eğitimde Yapay Zekâ Zirvesi’nin ilk organizasyonu Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde 2024 yılında gerçekleştirilmiş, eğitim ve teknoloji kesişiminde önemli bir platform oluşturulmuştu. İkinci zirve ise İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 2025 yılında gerçekleştirilmişti. Üçüncü zirvenin yeniden YTÜ’de düzenlenecek ve üniversite-kamu arasındaki güçlü iş birliğini pekiştirecek.