ANSYS Network Lisansı

Değerli YTÜ Ailesi,

Üniversitemiz akademik personeli ile öğrencilerinin yapacakları her türlü akademik nitelikli çalışmada kullanmaları için ANSYS programının Network Lisansı temin edilmiştir.

Temin edilen lisans;

·         ANSYS Akademik Kampüs Lisansı yüzer lisanstır.

·         Ana server makinaya kurulur buraya bağlanılarak kullanılabilir.

·         Kampüs içinden veya dışından servera bağlanabilen lisansı kullanabilir.

·         Aynı kullanıcı için farklı bilgisayarlarda kullanım hakkı sunmaktadır.

·         yildiz.edu.tr uzantılı e-mail adresi ile ANSYS Customer Portal kullanabilir.

·         Üniversitemiz laboratuvarlarındaki bilgisayarlara da kısıtlama olmaksızın kurulum yapılmasına izin vermektedir. Ancak aynı anda yalnızca 500 eğitim ve 50 araştırma lisansı kullanılabilmektedir.

·         256 çekirdeğe kadar destekleme özelliğine sahiptir.

Kurulum ile ilgili yönergeler aşağıdaki gibidir:

1 – http://distro.cc.yildiz.edu.tr adresinden Diğer Önemli Araçlar – ANSYS – 2017 klasöründen *.iso dosyaları ve Sanal Dvd Programı indirilir.

2 – Sanal Dvd programının kurulumu tamamlandıktan sonra Görev çubuğundaki ikonuna tıklanarak Sanal Aygıtlar – Medya Yok – İmaj Yükle yapılır. Açılan ekranda ANSYS_181_WINX64_DISK1.iso dosyası seçilir. Bu işlemden sonra Bilgisayarım içerisinden Sanal olarak oluşturduğumuz Dvd nin içerisine girilir.

3 – Setup.Exe çalışıtırılarak kurulum ekranı açılır. Install ANSYS Products tıklanarak kurulum aşamasına geçilir.

4 – Lisans serverin ip adresi sorulduğunda 193.140.1.209 numaralı ip adresi girilir.

5 – İkinci Dvd istendiğinde Görev çubuğundaki Sanal Dvd ikonuna tıklanarak Sanal Aygıtlar – ANSYS181 – İmaj Yükle yapılır. Açılan ekranda ANSYS_181_WINX64_DISK2.iso dosyası seçilir.

6 – Kurulum sırasında ve bittikten sonra programı kullanabilmek için internet bağlantınızın olması gerektiğini unutmayınız.

Kurulum sorunları ile ilgili olarak bilgiislem@yildiz.edu.tr ile iletişime geçebilirsiniz.