Skip to main content

Tarihi Otağ-ı Hümayun’da Multidisipliner Sağlık Çalıştayı

Sağlık Biyoteknolojisi Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (SABİOTEK) paydaşları Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, 24 Nisan 2025 Perşembe günü YTÜ Otağ-ı Hümayun’da, “Multidisipliner Sağlık Araştırmaları ve Yenilikçi Ağlar Çalıştayı” düzenleyecek.  

 

Akademi ve endüstrinin önde gelen isimlerini buluşturacak çalıştay, yapay zekadan biyoteknolojiye uzanan geniş bir yelpazede geleceğin sağlık çözümlerine ışık tutacak. 

 

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin koordinasyonunda İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Marmara Üniversitesi iş birliğinde kurulan Sağlık Biyoteknolojisi Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (SABİOTEK) tarafından, 24 Nisan 2025 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Otağ-ı Hümayun’da “Multidisipliner Sağlık Araştırmaları ve Yenilikçi Ağlar Çalıştayı” düzenlenecek.

Sağlık sektöründeki güncel gelişmelerin ve geleceğe yönelik stratejilerin üst düzey katılımla ele alınacağı çalıştay, üç köklü üniversitenin akademik gücünü ve araştırma potansiyelini bir araya getirecek.  

 

Sırasıyla, Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Üvet, SABİOTEK Müdürü Prof. Dr. Elif Emine Güzel Meydanlı, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, , İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ve ev sahibi olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik açılış konuşmalarıyla başlayacak olan çalıştay, farklı disiplinlerin sağlık sorunlarına yenilikçi ve ortak çözümler üretme gücünü ortaya koymayı, sürdürülebilir araştırma ağlarının kurulmasını teşvik etmeyi hedefliyor. Katılımcılar, bilgi ve deneyimlerini paylaşarak sağlık alanında yeni iş birliklerinin temellerini atma ve mevcut projelerini daha ileriye taşıma fırsatı bulacaklar.

 

Zengin İçerikli Program

Çalıştayda, sağlık alanındaki en güncel ve kritik konular ele alınacak. Açılış konuşmalarının ardından TİGA'dan Dr. Alaettin Uçan, "Sağlıkta Yapay Zekanın Geleceği" üzerine ufuk açıcı bir konuşma yapacak. Ardından Siemens Healthineers'dan Gürdal Şahin, "Sağlıkta İnovasyon ve Yenilikçi Çözümler" konusunu ele alırken, AbdiBio'dan Halil İbrahim Özdemir, "Biyoteknolojik İlaç Ar-Ge Süreçleri: Yenilikçi Yaklaşımlar ve Gelecek Vizyonu" başlıklı sunumuyla çalıştaya katkı sağlayacak katkı sağlayacak. Ayrıca, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından "Sağlık Biyoteknolojisinde Uluslararası Ağlar" konusu detaylı şekilde ele alınacak. 

 

İş Birliğine Odaklı İnteraktif Atölyeler 

Öğleden sonraki bölümde düzenlenecek atölye çalışmaları, katılımcıların aktif katılımını ve etkileşimini merkeze alacak. Saat 13:00'te başlayacak Atölye I'de araştırmacılar tanışarak kendi çalışma alanlarını ve uzmanlıklarını tanıtma fırsatı bulacaklar. Saat 14:30'daki Atölye II'de ise bu tanışıklık üzerinden potansiyel proje başlıkları, multidisipliner araştırma konuları ve muhtemel iş birlikleri üzerine odaklanılacak. 

 

Etkinlik Detayları

Merakla beklenen Multidisipliner Sağlık Araştırmaları ve Yenilikçi Ağlar Çalıştayı, 24 Nisan’da, sabah 08:30'da başlayıp öğleden sonra 15:45'e kadar devam edecek. Bilimsel paylaşımlara ve networking faaliyetlerine ev sahipliği yapacak mekân ise Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde yer alan tarihi Otağ-ı Hümayun olacak.