YTÜ Mentorluk Kulübü tarafından farklı sektörde çalışan mezunlarımızı ve öğrencilerimizi bir araya getiren Mentor-Mentee buluşması, Rektörümüz Prof. Dr. Eyüp Debik’in katılımıyla düzenlendi. Etkinlik, öğrencilerimize kariyer yolculukları için güçlü bir ağ oluşma fırsatı sundu.
YTÜ Mentorluk Kulübümüz tarafından ‘bir yıldızlıya sor’ sloganıyla bu yıl 12. düzenlenen mentör buluşması, Davutpaşa Yerleşkesi’ndeki Tarihi Hamam binasında yapıldı. Etkinlik, Üniversitemizin mezunlarıyla öğrencilerini bir araya getirerek mentorluk, rehberlik ve geleceğin kariyer yolculukları için güçlü bir ağ oluşma fırsatı sundu. Tüm gün süren programda öğrenciler, mentorlarıyla tanışarak sorular sordu. Bu tür etkinliklerin kariyer hedeflerini desteklemekle kalmayıp aynı zamanda mezun-öğrenci ilişkilerinde aidiyet duygusunu güçlendirdiğinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Eyüp Debik, KOOP eğitim modeline ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
“KOOP’ta hem firma hem de öğrenci sayımızı artırmayı hedefliyoruz”
Programda YTÜ KOOP Eğitimi Modeline değinen Prof. Dr. Eyüp Debik şunları söyledi: “KOOP Eğitimi Modelimiz, geleneksel stajın, yeniden tanımlanmış inovatif halidir. Üniversite ve iş dünyası arasındaki iş birliğini artırmayı ve geliştirmeyi amaçlıyor. Yaptığımız araştırmalar, KOOP eğitimine dahil olan öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğunun mezun olduktan sonra aynı firmada işe kabul edildiklerini gösteriyor. Bu da, firmaların, öğrencilerimizin aldıkları eğitimden, iş veriminden ve iş tutuş şekillerinden memnun olduğunu ortaya koyuyor. Bu sevindirici bir sonuçtur. Yeni dönemde, sizlerin de desteğiyle hem anlaşma yaptığımız firma sayısını hem de bu eğitim sürecine katılan öğrenci sayımızı artırmayı hedefliyoruz. KOOP modelinin en büyük avantajlarından biri de, mezunlarımızın iş hayatına daha donanımlı bir şekilde başlamalarını sağlamasıdır. Ancak bu süreçte mezunlarımızın deneyimleri, yol göstericilikleri ve motivasyonları da büyük önem taşımaktadır. Bugünkü gibi etkinlikler, işte bu noktada devreye giriyor ve bir mezun&öğrenci dayanışması örneği sergiliyor. KOOP anlaşması yaptığımız yüzlerce kamu ve özel kuruluş bulunuyor. TPAO, TÜBİTAK, Halkbank, gibi devletin önemli kuruluşları da yer alıyor. (Özel kuruluşlardan Arçelik, Akbank, Anadolu Isızu Otomotiv, Ford Otosan, Bahçıvan Gıda, Huawei, Ülker, Tofaş…) Anlaşma yaptığımız kamu ve özel kurum sayısını artırmayı hedefliyoruz.”
“Üniversitemizin bugününü aydınlatan, yarına ışık tutan yıldızlarısınız”
Mezun öğrenci buluşmalarını sağlayan bu tür programların oldukça değerli olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Eyüp Debik şunları söyledi: “Bugün burada, mezunlarımız ve öğrencilerimiz arasında köprüler kurarak hedeflerimize daha emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Mentörlük Kulübümüzün bu etkinlikteki çabaları, bir üniversitenin en büyük zenginliği olan topluluk ruhunu ve dayanışmayı en güzel şekilde yansıtıyor. Yıldız ruhunu hep birlikte hissetmek ve bu ruhu nesiller boyu canlı tutacak güçlü bir bağ inşa etmek için buradayız. YTÜ’yü, 140 bini aşkın mezunuyla gerek yurt içinde yeniliklere imza atan gerekse dünyanın dört bir yanına Yıldız misyonunu yayan bir dünya markası haline getirmiştir. Sizler, mezun ve öğrencilerimiz olarak, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin bugünü aydınlatan, yarına ışık tutan yıldızlarısınız.” ifadelerini kullandı.