Skip to main content

YTU received "Full Accreditation" from YÖKAK for 5 years

Teori ile pratiği birleştiren eğitim anlayışını merkeze alan Yıldız Teknik Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) “Kurumsal Akreditasyon Programı” kapsamında 5 yıl süreyle “Tam Akreditasyon” almaya hak kazandı.

İnovasyon ve Ar-Ge Odaklı, Yaparak Öğrenme Temelli Eğitim yaklaşımıyla, teori ile pratiğin buluştuğu, yaparak öğrenme bilincinin geliştiği, bu anlayışın ülkemizde en iyi uygulandığı üniversitelerden biri olan, bilimi, üretimi ve girişimciliği destekleyen bir eğitim ekosistemi, Bir Ar-Ge Üniversitesi olan Yıldız Teknik Üniversitesi YÖKAK tarafından 2021 Kurumsal Akreditasyon Programı” kapsamında gerçekleştirilen dış değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayarak bu başarısını “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” ile taçlandırdı.

Dâhil olduğu 2021 Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında YÖKAK tarafından kalitesi tescillenen Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Kurumsal Akreditasyon belgesini YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin KAR, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer YILMAZ’a takdim etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Otağ-ı Hümayun’da düzenlenen Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni’ne YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin KAR Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer YILMAZ, Üniversite yönetimi ve üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı.

Törenin açılış konuşmasında Rektör YILMAZ, “Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun değerli başkanı, çok değerli akademisyen arkadaşlarım sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

“111. yılımız, iddialı bir Üniversiteyiz, "Ar-Ge'deLiderYTÜ" mottomuzla yaptığımız çalışmalar sizlerin desteğiyle, sizlerin inanmasıyla, sizlerin üretmesiyle sonuç vermeye başladı. Ciddi çıktılar elde ediyoruz. Bunları da zaman zaman paylaştık.

Bir yönetim anlayışı bütünsel bir anlayış olmalı. Mutlaka “Kalite” bu işin içerisinde olmazsa olmaz. Ve biz 14 sene öncesinde ISO9001’le başlayan Kalite sürecimizin bugün bence en değerli çıktılarından birini alacağız, YÖKAK tarafından akredite edilmiş kalite belgemizi bugün başkanın elinden almış olacağız. Bu bizi çok mutlu ediyor. YTÜ’nün Türkiye’nin bu belgeye sahip sayılı üniversiteleri içerisinde yerini alması beni heyecanlandırıyor ve bu belgenin etkisiyle, burada edindiğimiz kültürel birikimle, tecrübeyle, öğrenmeyle bence diğer eğitim,  Ar-Ge süreçlerimiz, sosyal sorumluluk süreçlerimiz daha da hızlı ve verimli şekilde devam edecektir.

Bu işlerin kolay olmadığını biliyorum. Tüm akademik ve idari personelime teşekkür etmek istiyorum, bu belgeyi sizler adına alıyoruz. YTÜ’nün sahip olduğu önemli değerlerden bir tanesi, bunu da belirtmek istiyorum.

Bugün Sayın Başkanıma, Muhsin KAR’a ve ekibine teşekkür ediyorum, bunu bir fırsat olarak biliyoruz, değerlendirme sonucunda, o değerlendiricilerden öğrendiğimiz dersler bizim için değerli, onun sonucunda elde ettiğimiz geri bildirimler, raporlar bizim için çok değerli. Bunu parayla satın almanız veya başka bir şekilde ulaşmanız mümkün değil, bu nedenle Başkanıma YÖKAK teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum, hayırlı olsun diyorum. Tüm Yıldızlı arkadaşlarıma her zaman söylediğimiz gibi; İyi ki Yıldızlıyız, Yıldızımız hep parlasın, İyi ki varsınız.” dedi.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin KAR, törendeki konuşmasında, kurulun çalışmaları hakkında bilgi verirken, akreditasyon belgesinin önemini anlattı. Üniversitelerin eğitim-öğretim, toplumsal katkı gibi temel fonksiyonlarını sürekli iyileştirme anlayışıyla kamuoyuna yansıtmalarını önemsediklerini belirten Prof. Dr. KAR, “Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Kalite Güvencesi alanındaki çalışmalarıyla öncü üniversitelerden biri olduğunu vurgulayarak, YTÜ’nün YÖKAK’ın kurumsal akreditasyon süreçlerine gönüllü olarak dâhil olan kurumların başında geldiğini ifade eden Prof. Dr. KAR,  “Üniversitemiz dış değerlendirme süreçlerini başarılı bir şekilde geçirmiş ve son alarak kalite güvencesi çalışmalarını Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanarak taçlandırmıştır. Bu başarının ortaya çıkmasında tabiki liderliğin önemli olduğunu rektörlerimizin burada çok önemli rol oynadığının bilincindeyiz, rektörlerin sahiplenmediği bir kalite güvence sisteminin kurulması ve işlemesi mümkün değil, bu anlamda ben Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Tamer YILMAZ’A liderliği için ve tüm Yıldız Teknik Üniversitesi paydaşlarını da bu sürece aktif katılım sağlayarak bu belgenin alınmasındaki katkılarından dolayı tebrik ediyorum ve Akreditasyon Belgesinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi YÖKAK "Kurumsal Akreditasyon Belgesi" Takdim Töreni videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=xlcmaPKn9Gc