Skip to main content

Rektörümüz Prof. Dr. Eyüp Debik mazbatasını aldı

YTÜ Rektörümüz Prof. Dr. Eyüp Debik’e mazbatasını, yeni atanan rektörler için Ankara’da düzenlenen törende YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar takdim etti.

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nda (YÖK) düzenlenen törenle, yeni dönemde atanan rektörlere mazbataları takdim edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Eylül 2024 tarihli kararnameyle Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Eyüp Debik, rektörlük mazbatasını YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan aldı. 

 

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Eyüp Debik, “Şahsımı YTÜ Rektörlüğü göreviyle onurlandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar'a şükranlarımı sunuyorum. 113 yıllık dev bir çınar olan üniversitemizde bu şerefli görevi yerine getirirken her zaman eğitim, araştırma ve topluma hizmet bilinciyle hareket edeceğiz. Yeni dönemin, YTÜ ailemizin geleceği için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da Rektör Prof. Dr. Eyüp Debik’i tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Eyüp Debik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu görüşlere yer verdi: 

 

“Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nda düzenlenen törenle Rektörlük mazbatamı, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın elinden teslim aldım. 

 

Yıldız Teknik Üniversitesi ailesinin bir ferdi olarak her bir öğrencimizin potansiyeline derinden inanıyor, başarılarıyla seviniyor ve bilim yolculuğunda birlikte yürümekten mutluluk duyuyorum. 

 

113 yıllık geleneğin ve bilimin ışığında yerli ve milli değerlerimiz için var gücümüzle çalıştık, çok değerli mezunlar yetiştirdik ve kocaman bir aile olduk. 

 

Bugünden sonra da tüm Yıldız Ailesi olarak, geleceği birlikte inşa etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 

 

Üniversitemize layıkıyla hizmet edebilmek misyonuyla öğrencilerimizin eğitim kalitesini yükseltmek, akademik başarıları desteklemek ve üniversitemizi uluslararası alanda daha da güçlendirmek için kararlı bir şekilde çalışacağız. 

 

Hep birlikte, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin büyümesine, gelişmesine ve daha da önemlisi toplumsal fayda sağlamasına katkıda bulunacağız. 

 

Çünkü biz Türkiye’nin Yıldızıyız!”