Skip to main content

2022-2023 Akademik Yılı Erasmus+ Programı Oryantasyon Programı

Üniversitemiz Uluslarararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ‘2022-2023 Akademik Yılı Erasmus+ Programı Oryantasyon Programı’ 17 Mayıs 2022 tarihinde üniversitemiz yönetimi ve yaklaşık 1000 öğrencimizin yoğun katılımı ile Davutpaşa Kongre Merkezi Büyük Salonda gerçekleştirildi.

Takdim konuşmalarını Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Murat TURHAN’ın üstlendiği programda açılış konuşması Rektörümüz Prof. Dr. Tamer YILMAZ tarafından yapıldı.

“Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüz ile gurur duyuyorum”

Rektörümüz Prof. Dr. Tamer YILMAZ’ın, yüksek enerjisi, inovatif düşünceleri ve uluslararasılaşma bağlamında Erasmus’un önemini belirten ifadeleri ile öğrencilerimizin motivasyonunu arttırdığı programda; son yıllarda ilk üçte, 2021 YÖK raporunda ise 1’incilikle taçlandırdığı başarısından ötürü Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünün çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ettiği konuşmasına, “Değerli Arkadaşlar, Değerli Yıldız Teknik Üniversitesi Ailesi, Uluslararası İlişkiler Ofisi ile gurur duyuyorum. Bu işi layıkıyla, muhteşem bir profesyonellikle, en az sorunla ki -mutlaka sorunlar çıkacaktır- yapan, sorun çözen bir ofisiz, bir üniversiteyiz, bununla gurur duyuyorum, siz de gurur duyun, öğrencilerim adına üniversitem adına tekrar teşekkür ediyorum” diyerek başladı.

“111 yıllık köklü, çok iyi bir üniversiteden geldiğinizi hiç unutmayın”

Erasmus+ Programı çerçevesinde partner üniversitelere yerleşen öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmasında çok şanslı olduklarını vurgulayarak, “Arkadaşlar, önemli bir deneyimle baş başa kalacaksınız. Eğer hazırlıklı bir zihinle, gerekli bir altyapıyla giderseniz maksimum bir keyfi, maksimum faydayı sağlayabileceğiniz deneyimler elde edeceksiniz, ama öyle gitmezseniz bilin ki yine de keyifli ama inanın diğeri çok daha keyifli” diyerek, “Hiç unutmayın, çok iyi bir üniversiteden gidiyorsunuz, 111 yıllık köklü bir üniversite, çok iyi bölümlerde okuyorsunuz, çok iyi bir ülkeden gidiyorsunuz, bunu hissedin ve gittiğiniz yerlerde hissettirmeye çalışın” dedi.

“Etkileşimi yaygınlaştırdığınız zaman daha fazla dünya vatandaşı oluyorsunuz”

Dünya vatandaşı olmanın önemine değinen Rektörümüz, “Farklı kültürleri tanırken kendi kültürünüzü de tanıtın, bunun için çok kitap okuyun; dil çok önemli, yabancı dilinizi geliştirmek için mümkün olduğunca fırsatı kullanın, döndüğünüzde de kültürel kodları, dünya vatandaşı olmayı, Yıldızlı ruhuyla, Türk vatandaşı olma ruhuyla elde ettiğiniz birikimi üniversitemizle ailenizle etkileşim haline getirmenizi bekliyoruz. Gittiğiniz ülkelerdeki üniversitelerde gördüğünüz iyi uygulamaları bizlerle paylaşın, bizdeki uygulamaları da orada rahatlıkla paylaşmaktan çekinmeyin.  Bunu yaygınlaştırdığınız zaman daha fazla dünya vatandaşı oluyorsunuz.” sözleriyle bunu başarabilmenin değerine dikkat çekti.

“Yıldızınız hep parlasın”

Rektör Prof. Dr. Tamer YILMAZ, “Üniversiteme çok güveniyorum, sizlere çok güveniyorum, çünkü sizler Yıldızlarsınız, Yolunuz açık olsun, sağ salim gidin gelin, Yıldızınız hep parlasın, sizleri çok seviyoruz, iyi ki varsınız, İyi ki Yıldızlıyız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Murat TURHAN konuşmasında, öğrencilerimizin akademik olarak derslerinden en yüksek seviyede başarılı olacaklarına, üniversitemizi ve ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil edeceklerine inancının ve güveninin tam olduğunu vurguladı. Tüm öğrencilerimize sonsuz başarılar diledi.

Programın devamında Erasmus+ Program Sorumlusu Gökhan Taraç tarafından öğrencilerimizin süreç boyunca karşılaşacağı akademik ve idari prosedürler anlatıldı. Hazırlanacak belgeler, karşı kurumlara başvurularda nelere dikkat edilmesi gerektiği, hibenin etkin kullanımı için alınan önlemler, dezavantajlı öğrencilere sağlanan ekonomik destekler, acil durumlarda neler yapılması gerektiği, Erasmus+ kuralları gereğince öğrencilerimizden beklenen sorumluluklar ve Erasmus+ Programının öğrencilerimize katacağı sosyo-kültürel değerlerden bahsedildi. Sunum, Erasmus+ Program Sorumlusu Gökhan Taraç tarafından Erasmus Ofisinin öğrencilerimize her zaman her şartta destek vereceğinin ve her konuda ofis ile iletişime geçmelerinden memnunniyet duyulacağının iletilmesi ile son buldu.

Oryantasyon sunumundan önce Piyano çalmayı sadece kendi araştırmaları sonucu öğrenen Kompozisyon Bölümü öğrencisi Tarık Salva tarafından Piyano dinletisi ve eski öğrencilerimizden birçok kez Erasmus Programından yararlanan ve şu an da Fransa Paris'te araştırmacı olarak görev yapan Gamze Tarı’nın Erasmus deneyimlerini anlattığı bir video paylaşımı yapıldı.

Program, Erasmus+ Birimi görevlileri Eren Gözcü, Müge Gedik ve Armağan Bakılı Akkoç tarafından yoğun şekilde gerçekleştirilen soru-cevap etkinliği ile son buldu.

Bilgi için Tıklayınız.

Programın tamamına Yıldız Teknik Üniversitesi Resmi Youtube hesabından erişebilirsiniz.