Ana içeriğe atla

YTÜ ERASMUSDAYS’22

Erasmus+ deneyimlerini paylaşmak veya deneyim kazanmak için gerçekleştirilen projeleri tanımak için paydaşlarımızın bir araya geldiği, potansiyel yararlanıcılara eşsiz bir fırsat sunan tüm Avrupa’da eş zamanlı olarak düzenlenen ErasmusDays 13 Ekim Perşembe günü Üniversitemiz Davutpaşa Kampüsündeki Tarihi Hamam’da gerçekleştirildi.

“2023 yılının uluslararasılaşmada öncü olacağımız bir yıl olmasını hedefledik.”

Erasmus programının görünürlüğünü artırmak ve potansiyel Erasmus+ yararlanıcılarını teşvik etmek amacıyla, yemyeşil bir çevre ile çevrili Tarihi Hamamda düzenlenen etkinlikte konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Tamer YILMAZ, “YTÜ Erasmus için Türkiye'de hep ilk 3’te ve YÖK'ün yayınladığı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2021'e göre 609 öğrenciyle, başta Erasmus+ olmak üzere uluslararası değişim programlarına katılan öğrenci sayısında 1. Sıradayız. Türkiye’nin en iyi ekibine sahibiz. Uluslararası ve dünya çapında bir üniversite olma misyonuyla yola çıkan YTÜ’nün 2023 yılında uluslararasılaşmada öncü olacağı bir yıl olmasını hedefledik ve Uluslararası İlişkiler Ofisimiz olmak üzere tüm birimlerimizle bunun için çalışıyoruz” dedi.

Dünyanın her yerinden kurumlarla işbirliği yapıyor, yenilikçi adımlarla sürdürülebilir bir eğitim ve kampüs ortamı sağlıyoruz.”

Rektörümüzün konuşmalarının ardından, başta Erasmus+ olmak üzere uluslararası değişim programlarına katılan öğrenci sayısında Üniversitemizi 1. sıraya taşıyan Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Dr. Sayın Murat TURHAN ise, YTÜ’nün uluslararasılaşma politikasını, kültürlerarası diyalog ve akademik işbirliği ile desteklediği stratejisinin merkezine yerleştirdiğini ve her yaştan insanın yaşam boyu öğrenmeye katılımının artmasına katkıda bulunduğunu vurgulayarak, arasında öğrenim ve staj hareketliliğinde özel gereksinimleri olan dezavantajlı öğrencileri de ayrıcalıklı olarak desteklediklerini ifade etti.

“Oluşturulduğu 1987 yılından bu yana, Erasmus ve Erasmus+ programları 10 milyondan fazla gence Avrupa'yı keşfetme, yeni kültürleri tanıma, bilgi edinme veya paylaşma fırsatı olmuştur. Avrupa Komisyonu'na göre “Erasmus, öğrenciler tarafından seçilen birinci sıradaki değişim programıdır”. YTÜ'nün Erasmus için Türkiye'de hep ilk 3’te ve 2021 yıl sonu raporunda da birinci sırada olması başarısında verdikleri destek için Erasmus Ofis Ekibime teşekkür ederim. Uluslararasılaşma adına çok çalışıyorlar, çok kültürlü ve öğrenci dostu bir ortam yaratıyorlar. Böylesine seçkin bir ekibe sahip olduğumuz için çok şanslıyız ve onlara muazzam emekleri için minnettarız.”

“Bir kez daha, tüm katılımcıları ve konukları sıcak bir şekilde karşılıyorum, aramızda bulunan yabancı konuklarımıza da sahip oldukları farklı yaşam deneyimlerini, bilgilerini, bu hafta boyunca bizimle paylaştıkları için teşekkür ederim. Güzel bir Erasmusdays dilerim…”

Etkinlik görsellerine ulaşmak için Tıklayınız.