Ana içeriğe atla

111. Yıl Akademik Ödül Töreni

Üniversitemiz akademisyenlerinin 2021 yılı içinde gerçekleştirmiş olduğu yayın, proje çalışmalarının değerlendirilmesi sonucu fakülte, bölüm, unvan bazında dereceye girenlerin, tescil alan patent çalışmaları ve teknopark bünyesinde kurdukları şirketler ile üniversitemiz girişim ekosistemine katkıları olan öğretim üyelerimizin ödüllendirildiği “Akademik Ödül Töreni” Üniversitemiz yönetimi, fakülte dekanlarımız ve öğretim elemanlarımızın katılımlarıyla 23 Mart 2022 tarihinde Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Tamer YILMAZ, “Böyle bir günde elbette bolca bilime övgü yapmam, bilim insanının merakına değinmem, dünyayı değiştiren bilim insanlarından, üniversitemizin son bir buçuk yıldır katettiği yoldan, yükselen grafiklerimizden, ülke ve dünya indekslerinden, akademik ölçütlerden söz etmem bekleniyor. Ancak bize bizden bahsetmenin bu günlük bir gereği yok.  Çünkü Yıldız Teknik Üniversitesi bir araştırma üniversitesi, çünkü karşımda zaten; yapanlar yani aksiyon alanlar,  YTÜ’yü ve bizi en iyi anlayanlar, üniversitemizi Türkiye ve dünyada yukarı taşıyan, YTÜ’nün en değerli beyinleri, lider akademik kadrosu oturuyor, sizlerle ne kadar gurur duysak az, dolayısıyla tüm bu uzun tören başlamadan evvel, sizleri alkışlamak, hepinizi de ayakta birbirinizi kutlamak için alkışlamaya davet etmek istiyorum. Evet, bugün burada sizleri ödüllendirmek için birlikteyiz. Bu bir tören, ancak sizleri daha iyi tanımak, tanıtmak, sizlerden feyz almak için de önemli bir fırsat” dedi.

Rektörümüzün açılış konuşmasının ardından Yıldız Teknik Üniversitesi çatısı altında 2021 yılı içinde gerçekleştirilmiş, evrensel bilime katkıları tescillenmiş çalışmaların değerlendirilmesi sonucunda üst sıralarda yer almış akademisyenlere Akademik Başarı Ödülleri tevdi edildi.

“Araştırma Kapasitesi, Kalitesi, Etkileşim ve İşbirliği” kriterlerine göre yapılan değerlendirme sonucu ilk 5 sırayı alan Fakültelerimiz ve Bölümlerimize plaket takdimi ile başlayan ödül töreni, yine aynı puanlama kriterleri göz önünde bulundurularak yapılan unvan sıralamasında ilk 10’da yer alan akademisyenlerimize sertifika takdimi ile devam etti. 2021 yılında Türkiye Bilimler Akademisi tarafından GEBİP ödülüne layık görülen akademisyenlerimize sertifika takdiminin ardından sırasıyla projesi kabul edilen öğretim üyelerimize, tescil alan patent çalışmaları olan akademisyenlerimize, YTÜ Teknopark bünyesinde kurmuş olduğu şirket ile üniversitemiz girişim ekosistemine katan akademisyenlerimize ve yayın yapan akademisyenlerimize sertifika takdimi ile sona erdi.

23 Mart 2022

Haber: YTÜ İletişim Koordinatörlüğü